تاجیکستان می‌گوید مدارس مذهبی طالبان «مراکز آموزش جهادگران انتحاری» اند

همزمان با اقدام قزاقستان برای خارج کردن طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی، رستم امامعلی، رئیس پارلمان تاجیکستان گفت که سرایت افراط‌ گرایی مذهبی از افغانستان، تهدیدی برای اعضای سازمان پیمان امنیت‌ جمعی است.

او گفت مدارس مذهبی در افغانستان «جهادگران انتحاری را پرورش می‌دهند.»

به نقل از خبرگزاری تاس، فرزند رئیس‌جمهور تاجیکستان تاکید کرد که «بیش از یک هزار مدرسه مذهبی در افغانستان ایجاد شده است که بیشتر آنها در ولایات مرزی افغانستان قرار دارند.»

رئیس پارلمان تاجیکستان روز دوشنبه در نشست روسای پارلمان‌های کشورهای سازمان امنیت جمعی در آلماتی در قزاقستان گفت که خطر نفوذ افراط‌گرایی از خاک افغانستان به کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی، بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

او گفت که تداوم وضعیت جاری در افغانستان، در درازمدت پیامدهای بسیار مخربی برای کشورهای آسیای میانه خواهد داشت.

فرزند رئیس‌جمهور تاجیکستان گفت: «وضعیت در افغانستان همچنان پیچیده است و هیچ پیشرفت واقعی در آنجا مشاهده نمی‌شود.»

او تاکید کرد: «افغانستان دوباره به مرکز تروریسم تبدیل شده است. ده‌ها گروه افراطی و تروریستی در خاک افغانستان موقعیت خود را تقویت کرده‌اند. حجم کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان رو به افزایش است.»
رستم امامعلی گفت که ما نمی‌توانیم تهدیدات بالقوه در مرزهای جنوبی سازمان پیمان امنیت جمعی از ناحیه افغانستان را نادیده بگیریم.

او تصویب طرح سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت مرز تاجیکستان و افغانستان را که در حال حاضر در مرحله امضا قرار دارد، مهم خواند.

این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد که قزاقستان در همسایگی تاجیکستان، طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی خود بیرون کرده است.

رئیس‌جمهور قزاقستان روز دوشنبه گفت که بیرون‌شدن طالبان از فهرست‌ گروه‌های تروریستی در زمینه گسترش روابط تجاری- اقتصادی با این گروه مهم است.

طالبان گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از خاک افغانستان را نمی دهد. اما کشورهای همسایه افغانستان، از جمله پاکستان، متحد این گروه با این اظهارات طالبان با تردید برخورده کرده‌اند.