جنگ تبلیغاتی منظم برای برچسپ داعش با نام و اعتبار تاجیک‌ها:
‏پس از معامله دوحه میان امریکا و طالب، مفهوم و تعریف اصول‌مند تروریزیم در جهان با بحران معنایی مواجه شد. طالبی که تمام ویژه‌گی های تروریزیم را به اساس اسناد پذیرفته‌شده بین‌الملی سازمان ملل متحد داشت و دارد - یکباره به شریک «ضدتروریزیم» ارتقا پیدا کرد. برای نوسازی هویتی «rebrand» طالب باید نام تروریزیم به داعش انتقال پیدا میکرد که در سند دوحه صورت گرفت.
‏حالا مرحله دوم از این پروژه تبلیغاتی اغاز شده است. پس از حمله کندهار داعش نام حمله کننده اوزبیکستانی را «معاویه پنجشیری» معرفی کرد و انگیزه حمله را “انتقام مردم پنجشیر بخاطر ستم قومی طالب در برابر مردم ملکی پنجشیر عنوان کرد”.
‏در حمله مسکو از سرباز تاجیک استفاده شد که بعدا هم دستگاه های تبلیغاتی طالب و هم شبکه المرصاد القاعده به‌گونه گسترده به نقش تاجیک‌ها به حیث منبع تروریزیم داعشی در منطقه به تبلیغات پرداختند. همزمان فارن‌پالیسی، رویتررز به نقل از منابع طالب در پی هویت تاجیکی دادن گمراه‌کننده به رهبر کنونی داعش ثناالله غفاری که از قوم پشتون است، شدند.
‏در تازه‌ترین مورد سی‌ان‌ان هم به “ستم پشتونی” طالب پرداخته و انرا یکی‌ از عوامل پیوستن غیرپشتون‌ها به داعش عنوان کرده است.
‏این خلق‌‌ سیستماتیک روایت به هیچ‌صورت تصادفی نیست.
‏مهم‌ترین هدف این روایت‌سازی مسخ اعتبار و از بین بردن هویت تاریخی به‌ ویژه در پنج دهه اخیر از تاجیک‌های افغانستان میباشد که داعیه‌دار اسلامی میانه امیخته با تمدن فارسی، به چالش‌کشیدن پایگاه اخر استعمار غربی، نظام‌سازی و دولت‌سازی مدرن و دموکراتیک در ۲۰ سال گذشته و مبارزه بر‌ ضد تروریزیم خوابیده در کمربندپشتون در افغانستان و منطقه می‌باشد.
‏تقلیل دادن داعش در حد چند سرباز انتحاری و حذف حافظه تاریخی که داعش توسط پاکستان به همکاری شبکه‌حقانی ایجاد شد و از بدو تاسیس ان تمام قابلیت‌های عملیاتی ان توسط طالب تکمیل میشود و رهبران و حلقه تصمیم‌گیری ان در اختیار اورکزی‌های انطرف مرز دیورند می‌باشد- در نهایت به هدف تقسیم‌ افغانستان بین طالب بد و داعش بدتر می‌باشد.
‏در حالیکه ارمان، هدف، تاکتیک و ابزار طالب و داعش یکی است اما پرجسپ این زشتی به تاجیک‌ها سبب توجیه یک مرحله جدید از تروریزیم در جغرافیایی حوزه تمدنی فارسی از تهران تا کابل و دوشنبه خواهد شد.
‏فارسی‌زبان در منطقه باید یک موقف مشترک اصول‌مند ضدیت با تمام شکل و ماهیت تروریزیم بگیرند و هیچ زشتی حتی طالب نباید سبب توجیه و همدردی با داعش شود.
‏سنگر مبارزه تاجیک‌های افغانستان باید یک سنگر ارزشی که انعکاس‌دهنده اعتبار، تلاش و قربانی ۳۰ سال گذشته رهبران تاجیک و خلق تاجیک باشد، ادامه پیدا کند.
‏این مسوولیت جمعی است که باید در برابر این موج از جنگ‌روانی ایستاد و از هویت ضدتروریزیم خود دفاع کرد و اجازه نداد که افکار عمومی قربانی این تله‌تبلیغاتی استخبارات داخلی و خارجی شود.
عبدالله خنجانی