شورای امنیت سازمان ملل متحد با ۱۴ رای موافق و بدون هیچ رای مخالفی، قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد.

روسیه که یکی از اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت است به این قطعنامه که توسط آمریکا پیشنهاد شده بود، رای ممتنع داد تا مانع از تصویب آن نشود.

این قطعنامه که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا نخستین بار مفاد آن را پیشنهاد کرد از دو طرف مخاصمه در غزه می‌خواهد که فورا به جنگ ۸ ماهه در این نواره باریک ساحلی پایان دهند و مراحل گام به گام آن را برای رسیدن به یک آتش‌بس دائمی اجرا کنند.

مبنای این قطعنامه پیشنهاد جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا است که حدود ۱۰ روز پیش (۳۱ ماه مه) نخستین بار ارائه شد.

بر اساس نسخه سوم پیش‌نویس قطعنامه که خبرگزاری فرانسه آن را رؤیت کرده است، این پیشنهاد در مرحله اول آتش‌بس «فوری و کامل»، آزادی گروگان‌ها، و عقب‌نشینی ارتش اسرائیل را از «مناطق پرجمعیت غزه» را مطرح کرده است.

در حالی که حماس هنوز پاسخ رسمی خود را به پیشنهاد آمریکا نداده است، سامی ابوزهری، از رهبران برجسته حماس، روز دوشنبه از آمریکا خواست به اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه فشار بیاورد.

او ضمن تصریح این خواسته از آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت: «جنبش حماس آماده است با هر ابتکاری که به پایان جنگ بینجامد، برخوردی مثبت داشته باشد.»

پس از ارائه طرح بایدن برای پایان دادن به جنگ فشارهای دیپلماتیک آمریکا افزایش یافت.

آمریکا از اسرائیل و حماس خواسته بود که این طرح را بپذیرند.

آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا هم همزمان با به رای گذاشتن این قطعنامه در شورای امنیت، در اسرائیل با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد.

حدود پنج روز پیش، آمریکا و مصر و قطر به عنوان میانجی مذاکراتی برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در دوحه آغاز کردند اما هنوز دستاورد مشخصی درباره این مذاکرات منتشر نشده است.