تعریف اندیشکده گفتمان تعلیمی ملت به زبان فارسی

بسم الله الرحمن الرحیم

وَكَلِمَةُ اللَّهِ هِيَ الْعُلْيَا

وكَانَ الْإِنسَانُ أَكْثَرَ شَيْءٍ جَدَلا

اندیشکده گفتمان تعلیمی
Educational Discourse Think Tank
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ (1) خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ (2) اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ (3) الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ (4) عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ  (5)سورة العلق.

تعریف اندیشکده ها:
اندیشکده ها؛ همان گونه که از نام شان مشخص است؛ محل اندیشه ؛ ابتکار؛ وخلاقیت(نوع‌آوری) می باشند؛ تا اینکه  که برای معالجه (حل و فصل) مشکلات؛ و چالش های مختلف النوع (متنوع)؛ در یک جامعه‌ی انسانی؛ راه حل های(راهبردی) قابل قبول؛ وخلاق(کارآمد/موثر) را؛ارایه نمایند.

اهداف(آرمان‌ها)؛  ووظایف اندیشکده ها:

اندیشکده ها؛ در زمینه های مشخص (در جهت ارایه)  راهکارهای مختلف النوع(متعدد) که هدف آن حل مشکلات یا (بحرانها)؛ و تبدیل کردن چالش های  جوامع انسانی به فرصت‌های آینده محور می باشد؛ تاسیس یا (پایه‌گذاری)می گردد. به این شکل نیز می‌توان بیان نمود:« اندیشکده‌ها در راستای ارایه نمودن راهکارهای متعدد ایجاد می‌شوند،که آرمان و اهداف آنها حل بحران‌های  به وجود آمده می‌باشد، به نحوی که چالش‌های موجود مبدل به فرصت  های خوب در آینده گردد».

اندیشکده گفتمان تعلیمی (ا-م-س) *خ* یک نهاد غیر دولتی است که راهکارهای سازنده وخلاق را؛ برای بازسازی ساختار ذهن جوانان کشورما؛ وتفکر(اندیشه‌ها) نسل آینده ساز افغانستان؛ ترسیم ؛ تدوین ؛ و تطبیق می نماید.
نظرسنجی وگردآوری اطلاعات دقیق علمی؛ ونیز تشخیص تمایلات و گرایش های شهروندان افغانستانی در سراسر جهان یکی از وظایف و اهداف اساسی این اندیشکده به شمار می رود.

ساختارتشکیلاتی اندیشکده ها:

اندیشکده ها مؤسسات؛ ومراکز تحقیقاتی غیر انتفاعی هستند که میتوانند هم دولتی باشند و هم غیر دولتی.

اندیشکده ها؛ احزاب و گروه های سیاسی نیستند؛ اگر چه ممکن است انگیزه های سیاسی؛ مذهبی و فرهنگی داشته باشند.  اندیشکده ها؛ می توانند با احزاب سیاسی و جامعه مدنی و دولت ها؛ و موسسات یک جامعه‌ی انسانی همکاری نزدیک؛ ودوستانه داشته باشند؛ احتمال این که در آینده؛ اندیشکده های متمیز؛ و خلاق جاگزین خوبی برای احزاب سیاسی؛ و جامعه مدنی باشند؛ هیچ تردیدی در این امر وجود ندارد.

تاسیس؛ اندیشکده گفتمان تعلیمی*خ*:

ایده وطرح تشکیل این اندیشکده را دکتور/ خالدین ضیایی؛ مطرح نموده است؛ و در سال ۲۰۲۴ میلادی - مطابق- ۱۴۰۲هجری شمسی؛ به عنوان؛ اندیشکده گفتمان تعلیمی (ا-م-س)*خ*؛ در کنفرانس امنیتی هرات؛ در دوشنبه، پایتخت تاجکستان اعلام موجودیت نموده ؛و پایه‌ گذاری گردیده است.

فعالیت های اندیشکده:
این مرکز درنخستین گام؛ تلاش کرد(همت نمود) تا با شهروندان افغانستانی خود در سراسر جهان؛ از طریق رسانه ها؛ وشبکه های اجتماعی ارتباط  بر قرار کرده؛ و تبادل نظر نماید.
این اندیشکده با مد نظر قرار دادن اوضاع نا به سامان کشور؛ از همه (آحاد) متخصصین افغانستانی  ؛(چه) در خارج و(چه) در داخل کشور وبه خصوص  ازجوانان هدفمند ؛ و متعهد ؛ و خردمند دعوت به عمل آورده؛ تا برای تغییراوضاع فعلی کشور ؛ وانتقال آن(هدایت) به عصرجدید؛  باید و لابد؛ درکنار هم متحدانه و مخلصانه(یک صدا) ایستاد؛ وبرای همه چالش ها موجود؛ (ایجاد شده) به خصوص چالش ها فرهنگی و مذهبی وسیاسی کشور راه حل های متمایز(موثر) ومبتکرانه ای را ارایه نمایند.

بررسی وتحلیل هیچ مشکلی وارایه هیچ راهکاری(راهبردی) در یک جامعه انسانی بدون داشتن اطلاعات دقیق؛ و آمارهای علمی ؛  قابل تشخیص و معالجه (درمان)جذری نمی باشد.

دانشکده گفتمان تعلیمی (ا-ف-س) *خ*؛ با وجود مشکلات و محدودیتهای بسیاری که در شرایط کنونی؛ مسبب؛ و(گریبانگیر) حال نا به سامان ملت ما در خارج و داخل گردیده است؛  تلاش به عمل می آورد تا همگام با ملت خود؛ به خصوص جوانان  متخصص؛ و اندیشمند ؛ اعم از طبقه اناث وذکور؛ فعالیت خود را چنان تنظیم کند که راهکارهای دستجمعی؛ همراه با روش  های مبتکرانه و متمیز؛ برای حل مشکلات وچالش های موجود که قابل قبول  همه ملت باشد؛ ارایه نماید.

تآثیر گذاری عملکرد اندیشکده گفتمان تعلیمی؛ بر آینده کشور
:

در نهایت توصیه؛ و(روشنگریها) و راه حل های این اندیشکده باید به مشکلات جامعه افغانستانی مفید واقع گردیده؛ (بایستی راهگشای جامعهی افغانستان باشد)؛ تا اینکه با تطبیق توصیه های مبتکرانه این اندیشکده؛ در آینده بتوانید در ساختار ذهنی مردم این مرز وبوم؛ تغییرات هدفمندی(چشم گیری) را به وجود آورده؛ راه را برای روش تفکیرنوین؛ وتعلیم متمیز؛ و جوان محور که البته همگام با تغییر؛ وتصحیح سازی؛ در مفاهیم مغلوطه  که در قاموس  گذشته سیاسی افغانی  به صورت عمدی درج؛ شده بود ؛ به طور مثال؛ ملی گرای دروغین؛ و اسلام سیاسی ابزاری؛ واغلبیت یا (اکثریت) قومی مصنوعی؛ ولوجرگه نمادین یا نمایشی؛  فراهم نماید.

این اندیشکده در نظر دارد؛ تا فعالیت ها؛ و روش ها مبتکرانه خود را؛ در چهارچوب مفهوم اسلام میانه  رو؛ وتراث اسلامی که سازگار؛ یا (منطبق) با ارزش های انسانی معاصر باشد؛ همگام سازد ؛ در نهایت می توان به صراحت گفت: این اندیشکده به مشکلات  وچالش های که بیش از سه قرن  در عرصه های ؛ تعلیم؛ و فرهنگ؛ و اجتماع؛ و روابط خارجی؛ و تجارت ؛ وسرمایه گذاری  در ساختار کشورما به  وجود آمده بود یا (ایجاد شده بود)؛ ومسبب اصلی عدم وحدت ملی؛ و ملت سازی ؛ ودر سال های اخیر سبب سقوط جمهوریت؛ و فروپاشی نیرو های امنیتی  کشورگردید که منجر به قربانی شدن ملت وارزش های اسلامی و انسانی و تاریخی  ما شده است ؛  نقطه پایان خواهد گذاشت.

توصیف وضع فعلی کشور، و امید واری به آینده درخشان؛

کشور عزیز ما افغانستان درمسیری  یک سیاه چاله مخرب به بیراهه در حال حرکت است؛  اعتقاد کامل داریم که یک بار دیگر ؛ با قهرمانی ملت خود؛ و به خصوص جوانان فداکار؛  و بانوان  شجاع ؛ و هدفمند به پا خواهد ایستاد؛ و علم بردار منبر نور؛ وعلم نافع ؛ ودانش روز؛ وشکوفایی مستدام در منطقه خواهد گردید.

شعار؛ وشعور اندیشکده گفتمان تعلیمی*خ*
اندیشکده گفتمان تعلیمی؛ اندیشکده ملت بوده؛ در خدمت ملت می باشد؛ در تعهد خود نسبت به دین؛ وطن؛ وملت؛  وجوانان ؛ به خصوص بانوان سلحشور و خسته ناپذیر متعهد ومخلص همیشه باقی خواهد ماند. با شما ملت قهرمان؛ و(حماسه‌ساز) یکجا میسوزیم ومی سازیم.

خاتمه؛ ومناجات؛ ورجوع به الله که  خالق مهر مادری است.

خِتَامُهُ مِسْكٌ ۚ وَفِي ذَٰلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ .

( يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي).
صدق الله العظيم.
والسلام  علیکم ورحمته الله وبرکاته!
و من الله التوفیق.

peg5z